Rassen
Contact

STAL LABARQUE
Hekkestraat 23
8750 WINGENE

GSM. : +32 (0)486 / 89 27 70
Fax : +32 (0)51 / 65 84 18

Email : ariane_labarque@hotmail.com

GeitenGeiten worden dikwijls beschouwd als 'grasmaaiers'. Dit is helemaal niet correct, want met gras alleen zijn ze echt niet tevreden : ze zijn verzot op takjes, twijgen, allerhande bladeren, en liefst van al ook nog wat groenten uit de tuin.

Vroeger werden geiten vooral gehouden door mensen die minder bemiddeld waren. Ze konden zich geen koetje veroorloven, en de geit voorzag hen ook in lekkere en voedzame melk, waarvan ze ook nog kaas konden maken.

Vandaag de dag worden geiten meestal gehouden als hobbydier en als kindervriend. Bovendien is er de laatste jaren opnieuw ook meer aandacht voor de ambachtelijke vervaardiging van afgeleide melkproducten, met natuurlijk geitenkaas op de eerste plaats.

Geiten zijn, in tegenstelling tot schapen, erg vatbaar voor koude en barre weersomstandigheden. Ze hebben absoluut nood aan een warme en winddichte stal.

Wij hebben gekozen voor melkgeiten, en wel voor de erg mooie maar bij ons misschien iets minder bekende toggenburger. Klik hiernaast voor meer informatie.